نشان تجارت - سلمان اسحاقی، نماینده قاین و زیرکوه در مجلس یازدهم گفت: در ایران، ظرفیت بالای معدنی وجود دارد که متاسفانه از این پتانسیل بهره لازم را نبردیم.
وی افزود: یکی از اصلیترین انتقادات من در این باره به معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه برمیگردد که هیچ راهبرد و چشماندازی برای موضوع حمایت و درآمدزایی از معادن ندارد، به عبارتی، آنها باید ارادهای میداشتند تا ظرفیتهای معادن ایران به دنیا معرفی میشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: این مشکل در وزارت امور خارجه تنها به این دولت برنمیگردد و همیشه این ضعف در دولت نمایان بوده است.
اسحاقی اظهار داشت: وزارتخانه صنعت معان و تجارت در برخی کشورهای دنیا، سامانهای را طراحی کردند که با معرفی ظرفیتهای کشورهای دیگر، این امکان را به سرمایهدار خود میدهند که پولش را در کدام کشور و برای چه کاری هزینه کند. اگر سفرای ما، به وظیفه اقتصادی خود عمل میکردند، لااقل معادن ایران و دیگر بخشهای با پتانسیل کشور هم در این لیستها قرار میگرفتند.
عضو مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: متاسفانه انگیزه و ارادهای در این رابطه در وزارت امور خارجه نیست در حالی که اگر وزارت صمت و وزارت گردشگری برای توسعه ژئوتوریسم بخواهند کاری کنند، ذیل برنامه وزارت امور خارجه تعریف میشوند.
وی با اهمیت خواندن ژئوتوریسم و موزههای معدنی، افزود: فعالیت در این بخش، کمک به ارزآوری در کشور است. از طرفی، مردم خودمان را هم بیشتر میتوانیم با این ظرفیت و ثروت ملی آشنا کنیم، ولی کار بسیار ضعیف جلو میرود.
نماینده قاین و زیرکوه در پایان خاطرنشان کرد: مشوقها برای سرمایهگذاری در بخش معدن چه برای ایرانیها و چه برای خارجیها باید شفاف باشد. تا برای این کار مهم، برنامهریزی نشود و ارادهها در کنار هم جمع نشوند، خیلی نمیتوان کار خاصی را صورت داد.
منبع: کانی مگ